tisdag 13 juli 2010

"So you think you own gold?"

Erik Townsend (privat investerare baserad i Hong Kong) har skrivit en artikel som heter "So you think you own gold?" publiserad på hemsidan "Financial Sense". Han skriver att en vanligt förekommande anledning till varför investerare väljer att investera i guld är att de har tappat förtroendet för de pengasystem och skuldsatta regeringar som står bakom dem.

Han menar också att de flesta investerare inte riktigt vet om de äger fysiskt guld eller inte då det finns en alarmerande okunskap om hur råvarumarknaden fungerar.

I sin artikel redogör han för hur man vet om man verkligen är ägare till fysiskt guld genom att titta på om man är den juridiska ägaren av specifika mynt/tackor och har äganderätten till det guldet. Vissa tror även att de äger sin guldtacka, men i själva verket gör någon annan det. Med detta finns det risker som ökar i en större kris.

Om du inte orkar läsa denna långa artikel kan du alltid komma förbi Tavex och köpa lite fysiskt guld av oss.

Mvh

Anna och Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge Er ett bredare perspektiv om vad som händer på guldmarknaden så att Ni själva kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd

1 kommentar:

Guldkalle sa...

Det går inte heller att lita på fysiskt guld alltid. Den ryska centralbanken har gett ut guldmynt som rostar!

http://www.zerohedge.com/article/rust-discovered-bank-russia-issued-999-gold-coins

Jag hoppas att ni på Tavex kontrollerar guld även från leverantörer som borde vara pålitliga.