torsdag 29 juli 2010

Guldpriset, vad händer?

Hej kära läsare!

Intresset för guld och företag som säljer guld ökar mer och mer. Nu, mer än någonsin blir vi översvämmade av annonser om hur du kan köpa och sälja guld genom sms, via hemsidor och i små butiker. Men frågan kvarstår hur denna hysteri har uppstått och kommer intresset för guld bestå? Som vi har sett har dollarn sjunkit under en period, och även andra valutor flackar upp och ner. I samma volatila bana går guldpriset just nu. Som ny försäljare och marknadskoordinator på företaget ska jag göra mitt bästa för att ge er intressant och uppdaterad information om vad det är som händer kring detta guldfenomen. Jag, liksom ni, är lika förundrad men också nyfiken på denna ädla metall och dess inverkan på hela världens ekonomi. Guld är bland annat ett alternativ i investeringsportföljen och har nämnts i många sammanhang och analyser. Metallen har även ett gammalt historiskt värde och en vacker metall man kan samla på som hobby.

Under sommaren har vi bland annat hittat ett klipp där ni kan ta del av vad SEB´s chef för råvaruanalys, Bjarne Shieldrop, har för syn på aktuella investeringar i råvaror. Han säger bland annat att guldpriset ligger på historiska nivåer nu och kommer fortsätta att stiga. I kombination med ett oljepris på 70 dollar fatet ger det köpläge för råvaror.
http://newsroom.sebgroup.com/sv/Inlagg/2010/Guld-och-olja-ger-koplage-for-ravaror/

Ett senare daterat klipp när guldpriset går ner säger Ben Davis (CEO of Hinde Capital) i en intervju med CNBC att även om guldet har fallit den senaste månaden, så är det fortfarande "världens första valuta". http://www.cnbc.com/id/15840232/?video=1552984313&play=1

Vad tror Du, kommer guldpriset att gå upp igen eller fortsätter det att sjunka? Och, tycker du/ni man ska köpa när det står lågt eller högt? Nyfiken på vad ni har för kommentarer!

Ha en trevlig helg!

Hälsningar
"GuldAnna"

www.tavex.se

"Bästa priserna på guld och valuta i stan, det är guld värt!"

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB. Huvudtanken är att både underhålla samt ge Er ett bredare perspektiv om vad som händer på guldmarknaden så att Ni själva kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet. Informationen i detta forum ska inte tolkas som investeringsråd

3 kommentarer:

Herr K sa...

Guldet kommer säkerligen att stiga igen, var så säker. Just nu är det sommar och då sjunker ju ofta priserna på både guld och silver, för att senare stiga framåt hösten.

Jag är inte expert på området, men jag skulle nästan våga påstå att det är köpläge nu :)

Anna sa...

Jag har hittat en hemsida där man även kan sälja guld ifall det finns någon som är intresserad. I länken hittar ni bloggen som leder till hemsidan.

Anna sa...

Hej,

vad kul med lite inlägg! Herr K, trevlig hemsida du har.

Anna, tack för tipset du delade med dig av. Tavex köper nämligen också guldsmycken nu. Kom gärna förbi vår butik på Smålandsgatan 9 så slipper du fraktkostnaden också :)