tisdag 3 mars 2009

När konsumenter inte konsumerar

Mer och mer bevis bekräftar en fundemental skift i vårt samhällets beteende. Fler och fler av oss börjar få den ”nya religionen” som låter spara, spara, spara! Trots fallande priser och fortsatt ”sista chans rear” finns det mindre och mindre av oss som vågar köpa något över det som behövs. Kan du gissa hur det kommer att påverka ett samhället som har förvandlat sig under de senaste 30 år från en som producerar allt till en som ser ut som ett stort köpcentrum?
Mycket intressant läsning om trenderna som börjar dyker upp i USA dock säkert kommer att fortsätta vidare till Europa och tom. Sverige.

Är det dags att köpa eller sälja guld?

Självklart de flesta som säljer sitt guld just nu skrattar "hela vägen till banken", men här på Tavex ser vi fortfarande flera som köper än som sälja. Vad kommer trenden bli framöver. Kort sagt, vem vet?! MEN... här finns en ytterliggare bra argument för en fortsatt uppgångstrend från våra vänner i Londons The Bullion Vault.

Samtidigt finns tva glittrande artiklar från Englands The Economist med olika åsikter om världen, börsen och guld.

Den första heter ”Lustre Lost” och föreslå några långsiktiga argument för papper/aktier.

Den andra heter”The attraction of Gold” och titeln kanske säger tillräckligt.

Trevlig läsning och ha en gyllene vecka!

Kurt

Dags att Cover Your Ass-etts?
Förankra din investeringsportfölj i en hörnsten av guldmynt och tackor hos oss på Tavex AB

OBS: Den här blogpost innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB. Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över sin betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd

Inga kommentarer: