torsdag 26 mars 2009

Industri på vänteläge

En intressant artikel från Dr. Antal Fekete "THERE IS MORE WHERE THIS GIFT HAS COME FROM" föreslår att så länge styrräntan kan halveras kan man håller obligations-marknaden/festen igång. Däremot, skall vi ha inga förväntningar att industri investerar i ny produktionskapacitet.

Enligt den goda Doktorn kommer deflation att bli resultatet och under tiden finns det inget incentiv att köpa/investera i nya produktionskapacitet eftersom den kan köpas billigare imorgon. Denna processen kan fortsätta för ett bra tåg till.

Så småningom finns det inget bra produktionskapacitet kvar. Under dessa omständigheter kan guld vara på rea för ett tag till, MEN när inflation äntligen kommer igång blir det överaskande snabbt och våldsamt. Då, påstår Dr. Fekete, blir det för sent att hoppa på guldtaget.

Har du köpt ditt guld ännu?

Kurt

Guld på rea!
Förankra din investeringsportfölj i en hörnsten av guldmynt och tackor hos oss på Tavex AB

OBS: Den här blogpost innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB. Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över sin betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd

Inga kommentarer: