tisdag 16 december 2008

Ju mer tryckta pengar finns desto mer glittrar guld

Några intressanta artiklar finns som tyder på att våra intressanta tider blir mer och mer intressanta. Guld älskar intressanta tider.

Först är det en ärtikel av Darryl Robert Schoon som kallas för: "The Bomb in the Christmas Stockings". Han pratar om ett mycket större sammanhang än bara ett finanskris.

Andra artikeln heter: "Federal Reserve sets stage for Weimar-style Hyperinflation" av F. William Engdahl som ger några intressanta fakta om Bloombergs "Freedom of Information" fall mot Federal Reserve och varför "The FED" vill kanske inte visa alla information de har.

Till sist är Antal Fekete tillbaka med mer kött på benen om diskussionen kring "Backwardation that shook the world". Tänk om han har rätt?!

Reklam:
Trevlig Läsning och glöm inte att ge bort en momsfri julklapp som kommer att behålla sitt värde samt glittra långt efter helgdagarna är borta.

Mvh,

Kurt

OBS: Den här blogpost innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB. Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över sin betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd

Inga kommentarer: