fredag 3 oktober 2008

Köp av Investeringsguld ökar drastiskt!

Senaste nyheter!
Enligt Financial Times har efterfrågan om investeringsguld exploderade de senaste dagarna.

“Investors in gold are demanding “unprecedented” amounts of bullion bars and coins and moving them into their own vaults as fears about the health of the global financial system deepen”

Vi på Tavex har märkt en drastsik ökning i både antalet kunder som har köpt guld under de senaste veckorna och i mängden de har köpt. Intressant nog har vi också iakttaget en ökning av kunder från bank och finansbranschen!

Har du köpt ditt guld än?

2 kommentarer:

Anonym sa...

På torsdag får vi en bild av hur det är ställt med derivativmarknaden, när Lehman Brothers så kallade Credit Default Swaps går på auktion. Det sammanlagda värdet av alla derivativinstrument är långt större än hela världsekonomin, cirka 1000 biljoner dollar, och om de kollapsar så kommer hela världen att få hyperinflation. Tänk på att det bara finns cirka 25 gram guld per capita globalt sett, så kan ni själv räkna ut att guldet liksom silvret idag är extremt undervärderat.

Tavex sa...

Tack Sebastian! En bra sammanfattning av det du pratar om finns i följande artikeln: http://www.kitco.com/ind/Szabo/oct082008.html

Mvh,

Kurt
På Tavex