tisdag 14 oktober 2008

Guld och Börsskottet

Är det här ett lånekris eller något djupare?
Här finns tre artiklar som ställer frågan om ”finanskriset är mer än financiellt”. Första är en artikel ur SvD idag som representerar flesta bankers problem med obligationer och sina värde. Sedan kommer två artiklar från Professor Antal Fetke som är berömd som grundare av ”Gold University”. Han påstår att många års räntesänkningar på obligationer har gjort dem värdelösa och att Finanskriset är bara marknadens erkännande av denna situationen och bevisar det äkta värde av obligationerna.

Obligationer äter SEB:s kapital

TROUBLED ASSET RELIEF PROGRAM (TARP)

THE GOLD STANDARD STRIKES BACK…

Hur kan man lösa ett lånekris genom att låna ut mer pengar?
Gårdagens börsskott över hela världen tolkas av många som början av slutet till finanskriset. Men frågan är varifrån kommer alla dessa pengar som ska skottas in till systemet från dem olika länder? Antigen kommer mest av Dollars, Euros, Kronor, Pund, osv. från nya statsobligationer eller genom att Centrala banker tryckas upp färska pengar i mängder. Hur kommer en sån lösning påverka källan till problemmet som är för mycket utlånade pengar? Kan någon säger ordet ”inflation”?!

Har du köpt ditt guld ännu?


Mvh,
Kurt
www.tavex.se

OBS: Den här blogpost innehåller information om både guldmarknaden och Tavex.
Tanken är att ge dig en bredare upplysning om vad som händer på guldmarknaden så att du kan själv reflektera över sin betydelse. Informationen ska inte tolkas som investeringsråd.

Inga kommentarer: