torsdag 31 mars 2011

Webben formligen svämmar över av läsvärda publikationer och kommentarer för oss "gold-bugs". En favorit just nu är bloggen/nyhetssajten kingworldnews.com. Här intevjuas allehanda inflytelserika och intressanta ekonomer och finansmän med god insyn i ädelmetallhandeln. Allt publiceras och förpackas på ett lättälst och lättsmält sätt vilket passar oss med för få dygnstimmar. Idag publicerades en intervju med Rick Rule som är grundare av Global Resource Investor och nu en del av Sprott Asset Management. De senare vilka är onekligen i ropet i mediaflödet med sina silversatsningar.

Mycket av det man läser inom ämnet guld och silver kan jag i mångt och mycket anse är inte bara upprepningar av självklarheter utan även lite väl domedagsförebådande. Rule ger här en mer nyanserad och slagkraftig replik för att redogöra om guld som investering:



“Whether gold is $1,380 or $1,420 has absolutely no relevance to me, I think gold is part of an investment portfolio. I think gold is part of a speculative portfolio as a consequence of its probable response to shocks to the financial system which I think are highly, highly likely.”


Här sammanfattas rätt väl min personliga syn på guldinvestering; guld är ett sätt att diversifiera sin portfölj där denna tillgång får representera den mest stabila i en typisk investeringsportfölj.



Läsvärd är även denna kanske väl politiska men nyktra artikel om krisen i Nord-Afrika med stöd av ekonomisk teori.



/Mikael From

2 kommentarer:

Dan sa...

- Själv har jag lyssnat på samtliga Eric Kings intervjuer sedan kingworldnews startades för några år sedan.
Intervjuerna kan rekomenderas för alla som är intresserade av ädelmetaller och hänger med på engelska.

I övrigt måste jag även rekomendera Financial Sence(FSN), som jag själv har lyssnat på i minst 7-8 år nu.

Anonym sa...

Jag brukar lyssna på KWN Weekly Metals Market Wrap varje helg. Håller med om att Financial Sense är intressant, mycket bättre än de värdelösa svenska ekonomisidorna.