tisdag 13 oktober 2009

Hur mycket guld finns kvar och...

Hur mycket kommer det att kosta?

Visste ni att vi hos Tavex AB redan har sålt slut vår ranson av 1 uns 2010 Lunar Tigers och inte kan få besked när eller om vi kommer att få flera?

Har det något att göra med den följande korta artikeln från Rob Kirby angående "backwardation" (som betyder, kort sagt, den olagliga situationen när det finns mer pappersguld lovat till salu än finns fysiskt guld tillgängligt för leverans)?
Artikeln heter: "Central Banking: A blight on humanity".

Sedan har vi Nickals Larkin från Bloomberg News som skriver om ett ännu mer glittrande pris på guld i sin artikel "Gold may reach $1879.00 USD..."

Och varför?
Bill Fleckenstein besvarar på ett djupare sätt i sin senaste "Your dollars are just monopoly money" (Dina US dollars är bara monopolpengar).

Har du köpt ditt guld än?

Trevlig Läsning!

Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden så att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.

1 kommentar:

Anonymous sa...

Guldprisprognoserna är verkligen lustiga, speciellt när man sätter löjligt exakta siffror. Enligt Eric deCarbonnel på Market Skeptics kommer dollarn att krashca någon gång nästa år, verkligen krascha. Brist på råvaror kommer att vara det som utlöser kraschen, då det finns mycket mer råvaror i kontrakt än i verkligheten. Det gäller inte bara guld utan även sojabönor och vete. Läs på marketskeptics.com!