torsdag 1 oktober 2009

Dollarn och dess skakiga framtid

Så många bra artiklar finns just nu, men några är verkligen värda att läsa för att bredda ens perspektiv.

Professor Antal Fekete ät tillbaka med "The supply of oxen at the Fed".

Dr. Darryl Robert Schoon påstår att återhämtningen kommer inte bli i form av en "V" eller "W" utan en "C" som i Engelska ordet Coffin (dvs dödskista).

Och sedan räknar ihop Eric Sprott i "Safe harbor no more" alla USAs aktuella skulder och sedan föreslår att Dollarn kommer inte längre vara den trygga hamnen (dvs världens "reservvaluta") som den har varit dem senaste 50 åren.

Som flera har skrivt under dem senaste veckorna kan det vara sant att "den här recessionen är inte din mammas/pappas recession"?

Har du köpt ditt guld ännu?

Trevlig läsning,

Kurt

Guld Presentation i Båstad, det börjar närmare sig:
Tavex AB i ett samarbete med Gårdskampen presenterar"Pengar, guld och din ekonomiska framtid"18.30 – 20.30 den 7:e oktober 2009 i Båstad.
Klick här eller bladdra ner för alla detaljer.

OBS: Den här blogposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera lite mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.

1 kommentar:

guldpelle sa...

Så lägligt då, att guldet alldeles nyss nådde sin högsta notering någonsin i USD, enligt diagrammet här på Tavex hemsida. $1035 per oz! Det känns som om tiden är mogen för en rejäl stegring av guldpriset. Se också http://www.marketskeptics.com