tisdag 7 juli 2009

Hur går det egentligen?

Det finns många av er läsare som tänker lite mer långsiktigt och strategiskt.
Att bidra till dina gyllene reflektioner finns det två nya artiklar.

Första artikeln är från den gode professoren Dr. Antal Fekete från Gold Standard University med sin senaste artikel som heter: "Fiat Money in Death Throes".
Han skriver med sitt genomtänkt och enkelt sätt att vi har nu gått för långt med papper/digitala pengar systemet.

Sedan finns Ty Andros med en till artikel som prata om samma ämnet med några andra gyllene vinklar i sin artikel som heter: "Freedom Fest 2009 Special edition The Crack-up Boom".

Både herrar skriver om att vårt pengar system som är baserat på papper och löften kan inte och vill inte hålla i längden. Kan du gissa på ett gyllene alternativ till ett papper/digital baserat system?

Trevlig läsning!

Kurt

OBS: Den här blogpost innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB.
Huvudtanken är är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över sin betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd

1 kommentar:

guldkalle sa...

De "lösningar" som politikerna kommer med går i grund och botten ut på att bankerna ska låna ut mer pengar, trots att det var oansvarig utlåning som orsakade krisen. Mer skulder är inte vad som behövs, många har redan så att det räcker livet ut, samtidigt som penningskapandet genom "fractional lending" har raderat ut nästan hela kronans värde. Det vi behöver nu är alltså inte mer lån, utan 1873 års penningvärde.