onsdag 1 juli 2009

Svenskar tror på börsen igen!?

Enligt DN idag från Nordnet och i en intervju med Alessandro Svensson från J.P. Morgan (i pappersversionen) tror svenskar på aktier och börsen på rekordnivåer... igen.

Det är intressant när det gäller en bakgrund som är, minst sagt, fortfarande osäker. Några intressanta exempel av pågående turbulens finns i USA när det gäller FED Orförandet Ben Bernanke och Cliff Drokes uppfattning av orsaken till Depressionen. Samt i Italien där en historia om 135 miljarder dollar i obligationer ställer flera frågor än kan besvaras, speciellt i Asien där pengarna fortfarande finns!

Är det riktigt klokt att börja satsa allt på papper och digitala investeringar i dagens läge eller kanske köpa (åtminstonde litet av) något med mer substans?

Ditt val.

Kurt
PS Tack Claes för länken!


OBS: Den här blogpost innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB.

Huvudtanken är är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över sin betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd
Trevlig Läsning!

1 kommentar:

Anonym sa...

135 miljarder dollar, då skulle de där pappren kunna köpa drygt 4000 ton guld till dagens pris. Det är väl ungefär hälften av vad USA påstår sig ha i sin reserv.