måndag 31 augusti 2009

"Hösten kommer snart"

Nu börjar höstens rusning ordentligt. Alla är tillbaka på jobbet och dagarna blir kortare och kortare. Frågan är nu"vad kommer att hända med alla dessa gröna (finansiella) skottar" som har dykat upp under sommaren när det blir kallare och mörkare?

Här finns två intressanta artiklar som du inte kommer att hitta i din vanlig tidning.

Första artikeln hetar "A shocking fall" av Egon von Greyerz – Matterhorn Asset Management- och citerar bland annat Mark Twain som en gång sa:
I am more concerned with the return of my money than the return on my money” (dvs. "Jag är mer oroad över den återvändning av mina pengar än av hur mycket vinst denna återvändningen skulle möjligtvis kunna ge").

Den andra är lite mer spekulerande men... intressant att fundera över. Andra artikeln heter "Vital signs and "The Fix"" av Kal Gronvall som funderar lite djupare över denna nya betalningsmedel "The Amero".

Glöm inte att läsa Tavex nya Guldnyhetsbrev också.

Trevlig läsning!

Kurt

Vi söker en arbetskamrat!Om du är intresserad av att arbeta med oss hos Tavex här i Stockholm klicka gärna här och läs mer.

OBS: Den här blogposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB. Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera lite mer medvetet.
Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.

torsdag 13 augusti 2009

Hösten kommer snart

Hejsan!

Hoppas ni har haft en avkopplande sommar. Jag har tagit det lungt och laddat upp för en spännande höst. Här på Tavex börjar vi arbeta för fullt. Vi har under denna vecka fått in ett antal nya guldmynt, bland annat det minnesmynt av Selma Lagerlöf som Riksbanken präglade för att fira hennes 150-årsdagen födelse och ett antal ryska guldrubler. De sistnämnda är mycket uppskattade, eftersom en stor del av dessa försvann eller förstördes i samband med den ryska revolutionen, andra världskriget och det vanstyre som rådde under kommunismen. Detta betyder att de är till glädje för både myntsamlare och vanliga guldinvesterare.

Också under sommaren, medan andra har haft det bra i solen har våra vänner hos Axier skrivit en längre rapport om guld som kan vara av intresse för Guldbloggens besökare. Rapporten är på 30 sidor, och är som vanligt mycket omfattande. Har Du intresse av denna, ladda ned den här eller kontakta Axier på info@axier.se för att få ta del av denna.

Vi arbetar vidare med vårt Augusti månadsbrev, och har Du inte anmält Dig till detta så maila tavex@tavex.se så ser vi till att Du får ta del av dessa i framtiden. Som vanligt kommer vi att beskriva våra tankar kring guld-och finansmarknaderna men också beskriva ett av de nya mynten som vi har fått in.

Vi söker en arbetskamrat!
Om du är intresserad av att arbeta med oss hos Tavex här i Stockholm klicka gärna här och läs mer. Tack! Tavex Team

OBS: Den här blogposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.
Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.