torsdag 13 augusti 2009

Hösten kommer snart

Hejsan!

Hoppas ni har haft en avkopplande sommar. Jag har tagit det lungt och laddat upp för en spännande höst. Här på Tavex börjar vi arbeta för fullt. Vi har under denna vecka fått in ett antal nya guldmynt, bland annat det minnesmynt av Selma Lagerlöf som Riksbanken präglade för att fira hennes 150-årsdagen födelse och ett antal ryska guldrubler. De sistnämnda är mycket uppskattade, eftersom en stor del av dessa försvann eller förstördes i samband med den ryska revolutionen, andra världskriget och det vanstyre som rådde under kommunismen. Detta betyder att de är till glädje för både myntsamlare och vanliga guldinvesterare.

Också under sommaren, medan andra har haft det bra i solen har våra vänner hos Axier skrivit en längre rapport om guld som kan vara av intresse för Guldbloggens besökare. Rapporten är på 30 sidor, och är som vanligt mycket omfattande. Har Du intresse av denna, ladda ned den här eller kontakta Axier på info@axier.se för att få ta del av denna.

Vi arbetar vidare med vårt Augusti månadsbrev, och har Du inte anmält Dig till detta så maila tavex@tavex.se så ser vi till att Du får ta del av dessa i framtiden. Som vanligt kommer vi att beskriva våra tankar kring guld-och finansmarknaderna men också beskriva ett av de nya mynten som vi har fått in.

Vi söker en arbetskamrat!
Om du är intresserad av att arbeta med oss hos Tavex här i Stockholm klicka gärna här och läs mer. Tack! Tavex Team

OBS: Den här blogposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.
Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera lite mer medvetet. Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.

Inga kommentarer: