torsdag 29 juli 2010

Guldpriset, vad händer?

Hej kära läsare!

Intresset för guld och företag som säljer guld ökar mer och mer. Nu, mer än någonsin blir vi översvämmade av annonser om hur du kan köpa och sälja guld genom sms, via hemsidor och i små butiker. Men frågan kvarstår hur denna hysteri har uppstått och kommer intresset för guld bestå? Som vi har sett har dollarn sjunkit under en period, och även andra valutor flackar upp och ner. I samma volatila bana går guldpriset just nu. Som ny försäljare och marknadskoordinator på företaget ska jag göra mitt bästa för att ge er intressant och uppdaterad information om vad det är som händer kring detta guldfenomen. Jag, liksom ni, är lika förundrad men också nyfiken på denna ädla metall och dess inverkan på hela världens ekonomi. Guld är bland annat ett alternativ i investeringsportföljen och har nämnts i många sammanhang och analyser. Metallen har även ett gammalt historiskt värde och en vacker metall man kan samla på som hobby.

Under sommaren har vi bland annat hittat ett klipp där ni kan ta del av vad SEB´s chef för råvaruanalys, Bjarne Shieldrop, har för syn på aktuella investeringar i råvaror. Han säger bland annat att guldpriset ligger på historiska nivåer nu och kommer fortsätta att stiga. I kombination med ett oljepris på 70 dollar fatet ger det köpläge för råvaror.
http://newsroom.sebgroup.com/sv/Inlagg/2010/Guld-och-olja-ger-koplage-for-ravaror/

Ett senare daterat klipp när guldpriset går ner säger Ben Davis (CEO of Hinde Capital) i en intervju med CNBC att även om guldet har fallit den senaste månaden, så är det fortfarande "världens första valuta". http://www.cnbc.com/id/15840232/?video=1552984313&play=1

Vad tror Du, kommer guldpriset att gå upp igen eller fortsätter det att sjunka? Och, tycker du/ni man ska köpa när det står lågt eller högt? Nyfiken på vad ni har för kommentarer!

Ha en trevlig helg!

Hälsningar
"GuldAnna"

www.tavex.se

"Bästa priserna på guld och valuta i stan, det är guld värt!"

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB. Huvudtanken är att både underhålla samt ge Er ett bredare perspektiv om vad som händer på guldmarknaden så att Ni själva kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet. Informationen i detta forum ska inte tolkas som investeringsråd

måndag 19 juli 2010

Ett glittrande farväl

Nu är det dags att gå vidare!

Jag kommer lämna Tavex AB på fredag den 23:e juli. Trots att guldmarknaden och Tavex fortsätter växa har vi bestämt oss båda för att prova andra saker. Tavex har en ny anställd, Anna som kommer vara Tavex Marketing & Sales coordinator. Anna började hos oss den 15:e juni.

Jag kommer att återgå till den bransch som jag trivs bäst i och som är Ledarskapsutbildning. Lika viktigt som det är att ha lite guld i backfickan under dessa spännande tider tycker jag att det är minst lika viktigt att utbilda flera ledare. Världen behöver flera ledare som står för någonting, inspirerar andra till handling och skapar resultat som fungerar för alla.
Glöm aldrig "You manage things and you lead people!"

Bloggen kommer att fortsätta precis som vanligt och vi hoppas att du fortsätter följa den.

Om du har några frågor, kommentarer eller vill få kontakt med mig eller Anna kan du skicka ett e-mail till tavex@tavex.se. Vi ser fram emot ditt mail.

Slutligen vill jag tacka alla våra kunder, Tavexteamet och du kära läsare för ett fint samarbete under de senaste två åren. För mig har det varit väldigt lärorikt, spännande och det ser ut som att dessa spännande tider bara är i sin början.

Jag önskar er alla en glittrande framtid!

Kurt

Över till dig, Anna...

fredag 16 juli 2010

Förbereder vi för ett finansiellt stormväder eller?

Idag presenterar jag två separata ämnen:

Först:
Tavex börjar köpa gamla guldsmycken.
Vi tänkte att om man ändå har bestämt sig för att inte behålla något av substans i dessa tider kan man åtminstone får bra betalt. Mer information om hur du kan sälja dina gamla guldsmycken finns i länken nedan;
"hur du säljer dina guldsmycken"


Sedan:
Det finns några övertygande artiklar som visar att allt inte är guld och gröna skogar i USA.
På sajten "Business Insider" finns en lättläst artikel med några bilder som heter:
24 Depressing Pieces Of Evidence That Difficult Economic Times Lie Ahead.
Om USA lyder så pass mycket, hur kommer det påverka Sverige?

Ska man verkligen sälja sina gamla smycken?
Kanske dags att köpa några guldmynt eller tackor?!

Trevlig helg,

Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge Er ett bredare perspektiv om vad som händer på guldmarknaden så att Ni själva kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen i detta forum ska inte tolkas som investeringsråd

tisdag 13 juli 2010

"So you think you own gold?"

Erik Townsend (privat investerare baserad i Hong Kong) har skrivit en artikel som heter "So you think you own gold?" publiserad på hemsidan "Financial Sense". Han skriver att en vanligt förekommande anledning till varför investerare väljer att investera i guld är att de har tappat förtroendet för de pengasystem och skuldsatta regeringar som står bakom dem.

Han menar också att de flesta investerare inte riktigt vet om de äger fysiskt guld eller inte då det finns en alarmerande okunskap om hur råvarumarknaden fungerar.

I sin artikel redogör han för hur man vet om man verkligen är ägare till fysiskt guld genom att titta på om man är den juridiska ägaren av specifika mynt/tackor och har äganderätten till det guldet. Vissa tror även att de äger sin guldtacka, men i själva verket gör någon annan det. Med detta finns det risker som ökar i en större kris.

Om du inte orkar läsa denna långa artikel kan du alltid komma förbi Tavex och köpa lite fysiskt guld av oss.

Mvh

Anna och Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och Tavex AB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge Er ett bredare perspektiv om vad som händer på guldmarknaden så att Ni själva kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd

torsdag 8 juli 2010

Några intressanta artiklar

Guldpriset har gått ner sedan förra veckan. Två artiklar beskriver lite om varför priset har gått ner och att det på lång sikt är ett bra tecken för guldprisets fortsatta ökning.

Första artikeln "European banks use gold reserves to raise cash" är skriven av Jack Farchay från "Financial Times".

De 380 tonnes of goldswaps som FT skriver om är enligt Jesse (Jesse's café Americian) en "organized looting of soverign wealth" (ett välorganiserat rån av landets värde) som indikerar på en ökad misstro av hela bankssystemet. Jesse menar att det är ett teckan på att vi är ett steg närmare en stor finansiell vändpunkt.

Slutligen finns en artikel att läsa för alla som tror att digitala värdepapper (guldfonder) är detsamma som att köpa fysiskt guld. Artikeln heter "The Seven sins of GLD" skriven av Jeff Nielsen. GLD är en ETF (Exchange Traded Fund) som säljs på The New York Stock Exchange som ger dig möjligheten att köpa guld genom börsen. Men, vad köper du egentligen?

Läs Jeff Nielsens artikel så förstår du varför det är mer och mer populärt att köpa fysiskt guld som du får direkt i handen. Åtminstone är det bra att läsa igenom villkoren i den guldfond där du har dina pengar.

Mvh,

Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge Er ett bredare perspektiv om vad som händer på guldmarknaden så att Ni själv kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd