tisdag 13 oktober 2009

Hur mycket guld finns kvar och...

Hur mycket kommer det att kosta?

Visste ni att vi hos Tavex AB redan har sålt slut vår ranson av 1 uns 2010 Lunar Tigers och inte kan få besked när eller om vi kommer att få flera?

Har det något att göra med den följande korta artikeln från Rob Kirby angående "backwardation" (som betyder, kort sagt, den olagliga situationen när det finns mer pappersguld lovat till salu än finns fysiskt guld tillgängligt för leverans)?
Artikeln heter: "Central Banking: A blight on humanity".

Sedan har vi Nickals Larkin från Bloomberg News som skriver om ett ännu mer glittrande pris på guld i sin artikel "Gold may reach $1879.00 USD..."

Och varför?
Bill Fleckenstein besvarar på ett djupare sätt i sin senaste "Your dollars are just monopoly money" (Dina US dollars är bara monopolpengar).

Har du köpt ditt guld än?

Trevlig Läsning!

Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden så att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.

torsdag 8 oktober 2009

Guldrean är snart slut!

Sveriges krona har haft en bra uppgång under de senaste månaderna. Uppgången har bidragit till att trots guldpriset har ökat till rekordnivåer i USD/Troy uns har priset i SEK/gram varit svagt. Men nu, trots en hyfsatt stark krona, guldpriset börjar öka.
Nedan finns några förklaringar till varför...

Först ut är en artikel i Englands "The Independent" som heter "The dollar tumbles on report of its demise". Det var ju Baron von Bismark som en gång i tiden sa att "Ingenting är bekräftad tills den är förnekad offentligt".

Richard Russell, som skriver ett av USAs mest uppskattade investeringsbrev "Dow Theory Letters", bidrar med "The questions are endless" när det gäller guld mot papper/digitala dollar.

Stewart Thompson börjar skapa ett namn för sig själv genom att "tänka som Banksters" och har några insiktsfulla kommentarer när det gäller guld; "IMF är en netto köpare av guld", dollarn kan ha ett sista rally innan kollapsen, "tecken till en dollarkollaps kommer att nog bli en krasch i derivater" och mycket mer i sin senaste artikel: "Gold: The hour of Power".

Och till sist, John Browne, mest känd som Peter Schiffs partner, ger ett bra överblick av den aktuella situationen i "The Currency Cabal".

Mvh,

Kurt

OBS: Den här bloggposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden så att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.

torsdag 1 oktober 2009

Dollarn och dess skakiga framtid

Så många bra artiklar finns just nu, men några är verkligen värda att läsa för att bredda ens perspektiv.

Professor Antal Fekete ät tillbaka med "The supply of oxen at the Fed".

Dr. Darryl Robert Schoon påstår att återhämtningen kommer inte bli i form av en "V" eller "W" utan en "C" som i Engelska ordet Coffin (dvs dödskista).

Och sedan räknar ihop Eric Sprott i "Safe harbor no more" alla USAs aktuella skulder och sedan föreslår att Dollarn kommer inte längre vara den trygga hamnen (dvs världens "reservvaluta") som den har varit dem senaste 50 åren.

Som flera har skrivt under dem senaste veckorna kan det vara sant att "den här recessionen är inte din mammas/pappas recession"?

Har du köpt ditt guld ännu?

Trevlig läsning,

Kurt

Guld Presentation i Båstad, det börjar närmare sig:
Tavex AB i ett samarbete med Gårdskampen presenterar"Pengar, guld och din ekonomiska framtid"18.30 – 20.30 den 7:e oktober 2009 i Båstad.
Klick här eller bladdra ner för alla detaljer.

OBS: Den här blogposten innehåller information om både guldmarknaden och TavexAB.

Huvudtanken är att både underhålla samt ge dig ett bredare perspektiv om vad som händer i guldmarknaden för att du själv kan reflektera över dess betydelse och agera lite mer medvetet.

Informationen härinne skall inte tolkas som investeringsråd.